Kort & godt

Museum voor het Kruideniersbedrijf

En gammel købmandsforretning, der ligger midt inde i byen. Det er som om, du går 100 år tilbage i tiden!

Se hjemmesiden: http://www.kruideniersmuseum.nl. Midlertidig adresse: Wittevrouwenstraat 30.

Kan kombineres med en frokost i Bakkerswinkel på nr. 2. Se nedenfor.

Bakkerswinkel Utrecht

Et must i Utrecht er Bakkerswinkel Utrecht. Bageren fra 1730 sælger brød og kager, og bagved butikken finder du en lillebitte café, hvor de serverer morgenmad, frokost, hjemmelavede scones og marmelader, high tea og fondue. Prøv at gå ned ad trappen og find et hyggeligt sted i et af kælderens rum med udsigt til kanalen Plompetorengracht. Dette er for mig typisk Utrecht.

Åbent: ti-lø kl. 8-17, sø kl. 9-17. Sept-maj: ma-ti kl. 8-17, on-lø kl. 8-22, sø kl. 9-17. Se hjemmesiden: https://bakkerswinkelutrecht.nl. Adresse: Wittevrouwenstraat 2.

Afstand til: Domkirken 600 m (mod syd).

Belgisch biercafé Olivier

Omkring år 1000 bliver Huis Clarenburg bygget på denne grund. Efter 1640 sørger Adriaen Ram, den katolske ejer, for at bygningen anvendes som skjult kirke. I den tid var Nederlandene stærkt calvinistisk præget, og andre former for kristendom som katolicismen blev tolereret, men skulle helst ikke være for synlige. I 1800-tallet bliver bygningen renoveret et par gange og må katolikkerne dyrke deres tro offentligt. Efter 1970 bliver den ikke brugt som kirke mere, og nu huser den en ølcafe. Akustikken er meget dårlig, men det er værd at kigge ind og måske få en drink!

Åbent: ma kl. 11-24, ti-on kl. 10-24, to-lø kl. 10-02, sø kl. 11-24. Se hjemmesiden: https://utrecht.cafe-olivier.be. Adresse: Achter Clarenburg 6.

EXbunker

Tag en tur i parken og se kunst i en kommandobunker egnet til 6 personer fra 1943. Bunkeren står i et hjørne af Wilhelminapark, og er i brug som udstillingslokale med forskelligartet kunst hver måned. Lad dig overraske!

Praktisk information: Åbent: lø-sø kl. 13-18, og 2./3./4. fr i måneden kl. 12-17. Se hjemmesiden: https://exbunker.nl. Adresse: Wilhelminapark 24 ved Burg. Reigerstraat.