Shopping i Leiden

Der er ikke noget hyggeligere (for mange kvinder) end at slentre rundt i byen og se på butiksvinduer og herefter opleve stemningen i byen fra en af de hyggelige caféer. Leiden har selvfølgelig de større butikskæder (i Haarlemmerstraat), men det der gør Leiden en hyggelig shoppingby er de mange specialbutikker i centrum, Pieters-kvarteret og Doezastraat. Forkæl dig selv med et besøg til de søde vintage- eller delikatessebutikker, se på antik, smut ind i Pieters-kirken, gør et fund i et galleri. Hvert af shoppingkvartererne har sin egen charme, den ene med fokus på kultur (Breestraat), den anden på vintage og brugskunst.

Pieters-kvarteret, Leidens Quartier Latin, er området omkring kirken Pieterskerk med smalle stræder og pragtfulde gamle huse, der tager dig nogle århundreder tilbage i tiden. Her finder du specialbutikker, vintagebutikker, smykker, kunsthåndværk, en hyggelig atmosfære i det gamle Leiden.

Nieuwe Rijn er centrum af Leiden for mig. Onsdag og lørdag er der marked, og der er flere livsstil- og tøjbutikker i Burgsteeg og Nieuwstraat. Og en populær fransk bager på Gangetje. Her kan du nyde en kop kaffe på en båd ude i kanalen.

Doezastraat og Herenstraat minder om en butiksgade i en gammel landsby, hvor man gør sine daglige indkøb i et af de mange specialforretninger bygget i neorenæssance stil. Det var engang en kanal, men den er blevet dæmpet.

Breestraat er en af de ældste gader i Leiden, med rådhuset som blikfang og sidegader til Pieters-kvarteret. Her finder du art-deco huse, beauty, fashion og lifestyle, boghandlere og et par restauranter.

Haarlemmerstraat er byens længste og mest besøgte gågade på over en kilometer. Her finder du alt fra støre butikskæder til mindre butikker med sko, tøj, boligtilbehør og elektronik.

Åbningstider: sø-ma: kl. 12-17, ti-ons-fr: kl. 10-18, to: kl. 10-21, lø: kl. 9.30-17.30