Bydelen Kop van Zuid

Kop van Zuid er et fuldstændigt omdannet havneområde, der stadig er stolt over sin industrielle fortid. Her står det af Rem Koolhaas designede “De Rotterdam”, det prisbelønnede Montevideo-tårn og Maas-tårnet, den højeste bygning i Holland. Det er tillige hjemsted for kulturinstitutioner som Nederlands Fotomuseum, der udstiller billeder over Rotterdams historie, og det moderne Nieuwe Luxor-teater. Områdets imponerende arkitektur omfatter art nouveau-bygninger i jugendstil, men også flere høje kontorbygninger samt spisesteder, bistroer og caféer.

I Delftsestraat finder vi Drijvend Paviljoen, et unikt flydende sted, som kan lejes delvist eller helt til konferencer, udstillinger, præsentationer, receptioner og middage, samt den flydende skov, Dobberend Bos. (det er vinter her..)

Hotel New York, Koninginnenhoofd 1

Hotel New York er det forhenværende hovedkontor til Holland Amerika Lijn, som er beliggende på Wilhelminapier. Denne pragtfulde jugendstil-bygning var startpunktet for titusinder af mennesker for deres rejse til et nyt liv i Amerika.

I 1620 flygtede Pilgrim Fathers herfra til Amerika. Indtil århundredeskiftet i 1900 havde 1 million mennesker forladt Holland. Bygningen er oprettet i perioden 1901-1917, og senere blev den pyntet med jugendstilornamenter og de karakteristiske tårne. Verden ændrede sig, flere og flere tog flyet, og i 1971 forladte det sidste skib med passagerer Rotterdam. Holland Amerika Lijn fik et nyt hjemsted og hovedkvarteret stod ubrugt indtil det blev døbt til Hotel New York i 1993. Først et par år efter blev området mere tilgængelig for trafik med realiseringen af Erasmus-broen.

Hotel New York består af et hotel med 72 værelser, en restaurant, bar, terrasse, kiosk og boghandel. Hotellet har forsøgt at beholde dets originale arkitektur og interiør. Du vil virkelig bliver overrasket over den skønne indretning og den historie, bygningen fortæller. Tag dig tid til at nyde atmosfæren her, den er virkelig autentisk. Nostalgien kan føles overalt: smedejernstrapperne, de mange kufferter og billeder af rejsende og de gamle direktørkontorer. En unik oplevelse her er New York Barbershop. Et absolut must for herrer!

  • Tag en vandtaxa til Veerhaven på den anden side af Maas.
  • Live musik søndag eftermiddag fra september til maj.

Praktisk information

Parkering ved bagsiden af bygningen, der hvor man ankommer, eller i World Port Center. Registrer nummerpladen og betal med kreditkort. // Metro: til station Wilhelminaplein (linje D og E) fra centrum. // Sporvogn: nr. 20, 23 og 25 til Wilhelminaplein fra centrum. // Watertaxi/vandtaxa: ved indgangen af hotellet.

Foodhallen

Foodhallen i Rotterdam er beliggende i et gammelt pakhus. Der fandtes allerede en Foodhallen i Amsterdam, og da opretteren stødte på denne bygning vidste han med det samme at her skulle nummer to udvikles. Her finder du 15 forskellige spisesteder med fx fisk, flamkuchen, dim sum, sushi, vegan, indonesisk, vietnamesisk, surinamsk, tapas taco og burgere.

Den dag jeg var herinde, var der lidt stille, så jeg gik videre til Fenix Food Factory, som jeg syntes bedre om.