Utrecht

Utrecht er en charmerende universitetsby med langt færre turister end Amsterdam. En overset by, der helt sikkert er et besøg værd! Bybilledet præges af domtårnet og kanalen Oudegracht, der går gennem centrum og her har et todelt gadeniveau med kældre under gaden. Her kan man shoppe i gaden, som ligger et par meter højere end cafeerne nede ved kanalen. Bymidten har en domkirke, kanaler og gamle patricierhuse, der udgør et attraktivt og livligt miljø. Så hvis du er til kunst og kultur, historie og hygge, så er Utrecht bestemt en by for dig.

Husk et kort eller Google maps, for Utrecht er et virvar af gader, stræder og gyder. Selv efter de mindst 100 gange, jeg har besøgt byen har jeg svært ved at finde rundt. Og det er ikke fordi jeg er en kvinde, for min stedsans er udmærket.

Historie

Kanalen Oudegracht blev gravet, og jorden blev brugt til at ophøje kanalens bredder. Her blev bebyggelsen bestående af herskabshuse, virksomheder og forretninger i bydelen Stathe bygget på fundamenterne, hvilket også beskyttede byen mod oversvømmelser. Ejendommene her ligger altså stadig lidt højere end resten af byen.