Om mig

Hej! Jeg hedder Gitte Möller og vil fortælle lidt om hvem jeg er. Min hollandske far, Ed Möller, mødte min danske mor, Jenny Madsen, på et kostumebal i England, hvor hun var au pair hos familien Dow (portvinsfamilien). Mine forældre var meget rejselystne, og jeg kom til verden i Rotterdam i 1969. I de første 10 år af mit liv opholdt vi os flere steder i verden, herunder Indonesien, Belgien, Algeriet, Italien, Norge, Danmark og Holland. Herefter gik jeg på gymnasiet i Oegstgeest/Leiden og læste nordiske sprog ved universitetet i Amsterdam. Fik en kæreste, giftede mig, var redaktør ved Gyldendals dansk-hollandsk ordbog, oversatte danske tekster ved siden af mit deltidsjob som sekretær, fik to skønne drenge og blev skilt igen.

I 2008 startede jeg helt for mig selv som selvstændig autoriseret oversætter. En spændende tid, men smart, for nu jeg kunne sidde og arbejde hjemmefra, så der altid van nogen der kunne tage sig af drengene. Min mor var så sød at passe dem, når jeg havde en opgave i Amsterdam, fx for Illustreret Videnskab, tekstning af film eller en opgave for politiet.

Jeg har altid gået til fotografi og elsker det. Ikke det tekniske, men jeg prøver mig frem og elsker at eksperimentere med et bestemt emne. Der skal helst være mennesker på, i sort/hvidt eller noget, som man ikke direkte kan se, hvad er. Billederne her er alle mine egne fotos.

Min fascination af Holland og alt hvad dette smukke land har at byde på, har været en konstant følgesvend siden jeg var ung. Da jeg under pandemien opdagede, at der manglede en dedikeret hjemmeside om Holland på dansk, besluttede jeg mig for at tage sagen i mine egne hænder. Dette var min niche, som jeg havde tid til og utrolig meget lyst til at skrive om og dele med andre. Sådan er OpdagHolland.com blevet til, en hjemmeside hvor du kan udforske, opdage og læse mere om de smukke byer og seværdighederne i Holland. Teksterne er mine egne, og de spænder fra rejseoplevelser og beskrivelser til dyberegående info om hollandsk kultur, historie og baggrundsviden.

Du er velkommen til at skrive til mig, hvis du har gode ideer eller synes at der mangler noget om en by. Hjemmesiden er langtfra færdig, og jeg prøver løbende at tilføje mere og mere. Jeg håber, du vil blive inspireret til at opdage skønheden i Holland og få nogle gode oplevelser her, om du nu bor i Danmark eller Holland.

God fornøjelse her på OpdagHolland!

moller @ casema.nl (uden mellemrum)