Leiden set fra vandet

Leidens kanaler

Leiden har haft kanaler fra 1600-tallet. Den yderste kanal, som blev gravet for at beskytte byen, er seks kilometer lang og omkranser den historiske indre by. Kanalerne i Leiden danner et af de mest omfattende byforsvarsværker i Europa, som stadig er intakte.

  • Efter Amsterdam har Leiden de fleste broer og kanaler.
  • Leiden har 28 kilometer kanaler og 88 broer.

Udforsk Leiden fra vandet, hvor du ser byen på en helt anden måde. Sejl gennem kanalerne og se det historiske centrum med de gamle huse med flotte gavle. Her kommer du også forbi flotte parker, den botaniske have på Rapenburg, og må du passe på hovedet når du sejler under et af de mange lave broer.

Der er et stort udvalg af rundfarter og arrangementer, men du kan også vælge selv at leje en båd, kano eller robåd.

Rundfarter

Her kan man vælge mellem rundfarter gennem byen eller i omegnen:

www.rederijrembrandt.nl //Beestenmarkt. Guiden taler hollandsk, men der er audioguide på 10 sprog. € 10 for 1 time. De tilbyder også arrangementer med frokost eller snack/drink. € 22 for 1 time

www.rondvaartleiden.nl //Aalmarkt 4. Et stort udvalg af muligheder. Priser fra € 12 pr. person for 1 time

www.bootjesenbroodjes.nl/Rondvaarten //Blauwpoortsbrug/Beestenmarkt. Prisen er ca. € 10 per person for 1 time. Afgange fra kl. 11.30 til 17.30.

www.schuitjevaart.nl //Stille Rijn overfor nr. 16. Udlejning af historiske skibe med skipper.

www.rederijvanhulst.nl/vaaraanbod //Ture med afgang i nærheden af Leiden, såsom Katwijk, Kagerplassen, Haarlem, Amsterdam. Se deres hjemmeside for priser og afgange.

Motoriserede både

Vil du selv bestemme ruten og være alene med venner/familie, så er det en god ide med en motorbåd [sloep], som også giver dig mulighed for en picnic undervejs.

www.olympia-charters.nl/nl/sloep-huren-leiden //Veerpolder 61, Warmond. En hel dag fra kl. 09-19 koster ca. € 200. Depositum € 150.

www.bootjesenbroodjes.nl //Blauwpoortsbrug/Beestenmarkt. El-båd to timer for 6 personer koster ca. € 85, herefter € 25 p/t. Depositum € 150, skipperen skal være over 21 år.

Hvis du vil have en skipper med, som fortæller noget om Leiden, kan du prøve følgende:

www.leidenwatertours.nl/arrangementen-borrelarrangement //Prisen er ca. € 11 per person for 1 time. En længere tur er også mulig. Se priserne og mail eller ring for at booke.

www.leidencanalcruises.nl //Oude Vest 240. Prisen er ca. € 110 for 1 time.

Kano og robåd

Foretrækker du selv at udforske byen, så kan du med fordel leje en kano, kajak eller robåd her:

Lidt uden for centrum, i Leiderdorp, er der også mulighed for at leje motorbåde, robåde og kanoer. Pris fra € 10/halv dag for en robåd og € 15/halv dag for en kano/kajak. Se på http://www.motorbootverhuurvanegmond.nl/

Du kan også henvende dig i turistkontoret VVV, hvor de gerne hjælper dig med at booke.

Eksempel på kort over Leiden