Bydelen Katendrecht

Katendrecht, en autentisk bydel, som går under radaren hos mange, der besøger Rotterdam. Et uudforsket område, der bobler af kreativitet og stærke iværksætterkræfter, spisesteder, kunst og festivaler. Året rundt. Et hipt område, der konstant er i udvikling.

Fenix Food Factory

En blomstrende havnefront, der er hjemsted for Fenix Food Factory med sine boder med friskbagt brød, gourmetburgere, tacos, nudler og øl. Her går gastronomi og iværksætteri, håndværk, kultur og nærvær op i en højere enhed. Kreative ildsjæle og entusiastiske kokke dyrker deres store passion for mad og godt håndværk. Rotterdam har to bryggerier, herunder Kaapse Brouwers, som har et eget prøvelokale i Fenix Food Factory. Tag ind og prøv en af de mange forskellige slags øl med et stykke ost eller pølse. En helt ny oplevelse!

Hotel SS Rotterdam, 3e Katendrechtse hoofd 25

Oprindeligt blev dampskibet SS Rotterdamdesignet i 1938, men da startede krigen, og projektet blev først taget op igen i 1954. Det blev tydeligt, at de transatlantiske rejser ville komme til ende, og designerne kom med et innovativt udkast til et skib med to klasser, vandret adskilt med flytbare vægge og et unikt dobbelt trappehus, hvilket gjorde det let at omdanne skibet til kun en klasse. Skibet fik to moderne røgkanaler i stedet for skorstene, og der blev placeret et stort dækshus på det sted, hvor storstenene ville have stået. Profilen viste sig senere at være banebrydende. Det er det femte skib med samme navn, som sejlede for Holland Amerika Lijn.

SS Rotterdam er nu omdannet til et hotel med en fin restaurant og barer. Fejr dagen med et glas vin i Ocean Wine Bar, få en kop kaffe eller en cocktail i Captains Lounge eller find solbrillerne frem og stik tæerne i poolen på Lido Terrace (indgang 2 fra kajen). Hvis du er blevet nysgerrig, kan du booke en af de guidede ture. Sea Breeze-turen viser dig , hvad et stort dampskib har at byde på. Du vil få et glimt ombord på skibet med et besøg til broen, stævnen, styrehuset, kaptajnens kabine og radiorummet. Fra sportsdækket er udsigten fantastisk. Denne tur er også meget velegnet til børn. Vælg mellem en guidet tur eller en tur med audioguide. Steam & Chrome-turen tager dig med til de nedre dæk, hvor du får turbinerne, generatorerne og kedlerne i maskinrummet og besætningshytterne at se. Vildt imponerende!

  • Book en spændende rundvisning på SS Rotterdam.
  • Captains Lounge forvandles til en pianobar i weekenden.
  • Prøv en high-tea på en hverdag kl. 12 eller i weekenden kl. 14.

Loods 24

Loods 24 var en gang en lagerbygning til tobak. Under anden verdenskrig blev den brugt af tyskerne som et samlested for deportationen af jøder. Før krigen boede der ca. 13 tusind jøder i Rotterdam. 6.790 af dem blev tvangsflyttet via Loods 24 fordelt over 8 transporter mellem juli 1942 og april 1943. De fleste blev myrdet i Sobibor og Auschwitz-Birkenau. Kun 144 jøder overlevede. Bygningen blev revet ned i 50’erne, og ved genopbygningen af Kop van Zuid besluttede man sig for at den åbne plads skulle være et mindested. I 1999 blev der oprettet et lysmonument med fem lysmaster. Lige i nærheden i Stieltjesstraat står der stadig en del af muren til “Gemeentelijke Handelsinrichtingen” med en mindeplade. Her blev det jødiske børnemonument afsløret i 2013.

Entrepothaven

Dette område er nu en lysbådehavn i Rotterdam. I slutningen af 1800-tallet skulle bydelen Feijenoord udvides på grund af tiltagende handel, og her realiserede Rotterdamsche Handelsvereeniging Entrepot- og Binnen-havnene, samt Entrepot- og Poort-bygningerne. Entrepotbygningen ”De Vijf Werelddelen” – de fem verdensdele – er fra 1897 og blev brugt til lagring af kaffe, the, sukker og krydderurter. Nu foregår handlen vest for Rotterdam i Botlek og Maasvlakte, og er bygningen lavet om til fine lejligheder, restauranter, butikker og et supermarked.