Museer i Rotterdam

Hvilke museer er der i Rotterdam Museumpark?

Kunsten står stærkt i Rotterdam, og museumparken huser hele 6 museer: Boijmans van Beuningen, Kunsthal, Nieuwe Instituut, Sonneveld, Naturhistorisk museum og Chabotmuseum. Overvejer du at besøge to eller flere af disse museer, er det en god idé med et museumpark combiticket, som giver adgang til de nedenstående 5 museer og koster omkring € 28. Det er gyldigt i 1 år og kan fås i de 5 museer.

  • Museum Boijmans van Beuningen
  • Kunsthal
  • Nieuwe Instituut
  • Huis Sonneveld
  • Naturhistorisk museum

Parkering: P-hus Museumpark / Metro: stoppested Eendrachtsplein / Sporvogn: stoppested Museumpark linje 5 og 20, stoppested Westzeedijk linje 8

Museum Boijmans van Beuningen, Museumpark 18

Et besøg til museum Boijmans van Beuningen er en rejse gennem kunstens historie, som fører dig gennem en unik samling af malerier, tegninger, skulpturer og brugsgenstande. Der er store navne iblandt kunstnerne, som Picasso, Van Gogh, Dalí og Mondriaan.


Den faste kollektion indeholder malerkunst fra Rembrandt van Rijn, Pieter Bruegel, Jheronimus Bosch, men der udstilles også moderne kunst fra store navne som Vincent van Gogh, Salvador Dalí, Pablo Picasso, Edvard Munch, og nutidskunst fra Matthew Barney og Olafur Eliasson.

Praktisk information

Pris: ca. € 20 euro, børn til 18 år fri adgang (2023).

Åbent: tirsdag t/m søndag kl. 11-17.

Kunsthal, Westzeedijk 341

Kunsthal er designet af Rem Koolhaas og tegnet af arkitektbureau OMA. Hele udstillingsbygningen er på 3.300 kvadratmeter spredt over 3 store lokaler, et fotogalleri og et designgalleri. Derudover er der et stort auditorium, en boghandel og café-restaurant samt terrasse.

Kunstcenteret har ikke nogen permanent samling, men er vært for flere forskellige udstillinger med vidt forskellige temaer samtidigt. En tur til Kunsthal sikrer dagens kulturelle indspark! Og bygningens arkitektur er helt sikkert også et besøg værd.

Praktisk information

Pris: ca. € 12 euro, børn € 2.

Åbent: tirsdag t/m lørdag kl. 10-17, søndag kl. 10-17.

Nieuwe Instituut, Museumpark 25

Et museum, som jeg slet ikke brød mig om, da det ikke levede om til mine forventninger! Det hollandske arkitektoniske institut har fokus på arkitektur, formgivning af rum og byplanlægning. Her opbevares hollandske arkitekters arkiver og kollektioner fra efter 1800, som er tilgængelige for publikum, i alt over 700. Her holdes der foredrag om bl.a. grafisk design, mode, games og boligindretning, og kan man se frem til skiftende udstillinger, aktuel arkitektur fra hele verden takket være internationalt samarbejde. Instituttet ligger inde med de originale tegninger Berlage, Rietveld og Koolhaas. Cafeteriaet her blev kåret som bedste museumcafé i Holland.

Huis Sonneveld, Jongkindstraat 12

Ikke langt fra Nieuwe Instituut ligger museumboligen Huis Sonneveld, som du kan besøge med samme billet som til Het Nieuwe Instituut.

Det arkitekttegnede Sonneveld-hus blev opført i 1933 i Nieuwe Bouwen-stilen. Villaen er tegnet af arkitektbureauet Brinkman en Van der Vlught efter ordre af A. Sonneveld, som var en af Van Nelle-fabrikkens direktører. De designede et totalkoncept hvor arkitektur, interiør og indretning matcher og forstærker hinanden. Boligen er lys og rummelig med mange altaner og store vinduespartier med god udsigt over den omliggende grønne have. Næsten alle møbler og lamper kommer fra firmaet Gispen. Bemærk at der kun ligger rødt gulvtæppe i de værelser, tjenestefolkene holder til.

Det kan anbefales at benytte sig af den gratis audiotur mens du går frit rundt i boligen. Oplev hvor moderne familien Sonneveld var i sin tid. Der er en audiotur for børn, men den er desværre kun på hollandsk og engelsk.

Praktisk information

Pris: ca. € 14 euro, børn til 18 år fri adgang.

Åbent: tirsdag t/m søndag kl. 11-17, torsdag til kl. 21. Begrænset tilgængelig for handicappede, ikke tilgængelig med barnevogn og for kørestolsbrugere.

Naturhistorisk museum, Westzeedijk 345

Naturhistorisk Museum fortæller med permanente og særudstillinger historien om evolution, biodiversitet og naturen. Museets udstillinger afspejler forskellige tidsperioders natursyn og byder på spændende og lærerige oplevelser for både børn og voksne. 

Praktisk information

Pris: ca. € 7 euro, børn € 3,50 euro.

Åbent: tirsdag t/m søndag kl. 11-17.