Oude Haven

Oude Haven, Overblaak

Oude Haven, som betyder Gamle Havn, er byens næstældste havn (efter Steyger) og stammer fra 1350-tallet. Det var en travl havn, hvor skibe fra hele verden lagde til kaj. Livet her var præget af søfolk, værtshuse, piger og fest. Og det er det stadig. Mange historiske skibe fra havnemuseet ligger fortøjet her, hvilket giver havnen dens unikke præg og atmosfære. Spis på en af de mange hyggelige restauranter, som er omgivet af historiske bygninger (Witte Huis) på den ene side og moderne arkitektur (Kubuswoningen) på den anden. Her er rammerne sat for en god aften med venner.

Europa’s første skyskaber (eller er det KBC-tårnet i Antwerpen?), het Witte Huis – det Hvide Hus – huser et spisested, hvor man kan få sig en godt måltid. Det blev færdigt i 1898, har 11 etager og en elevator, hvilket var meget moderne i den tid. Kontorbygningen er ikke opført i beton, men i jern og cement. Under første verdenskrig var det de tyske spioners hovedkvarter, ikke langt fra det engelske på Boompjes.

Andre populære spisesteder i Oude Haven er Stockholm og Popocatepetl, og Noah er kåret som bedste cocktailbar i Holland. På solskinsfyldte dage er en af fortovscaféerne her et perfekt sted at nyde en kold drink. Oude Haven er et populært område hos de lokale, hvor de får sig en øl efter arbejdstid. Stedet er også livligt om aftenen og har et godt natteliv.

Praktisk information

Parkeringshuse: Kiphof: Kipstraat 177, eller Oude Haven: Burg. van Walsumweg 718. // Metro og tog: Station Rotterdam Blaak. // Vandtaxa.

Afstand til: Kubuswoningen (Terninghusene, 100 m), Markthal (300 m)