Anne Frank huset

Anne Frank museet er et must, når du besøger Amsterdam. Køb billetter online i god tid, og kun via deres egen hjemmeside!

At være på stedet giver en følelse af at træde ind i historien. Du får en audioguide med, men tag din tid og stå stille i nogle af husets værelser. Turen starter i de tilstødende kanalhuse, hvor du hører om familien og hvem der mere boede her under krigen.

Lige pludselig kommer du til den oprindelige skjulte passage, hvor Anne Frank boede med sin familie i over to år – i baghuset. Du kan se de trange forhold, de levede under, og det er også her, Anne skrev sin berømte dagbog. Du får en god fornemmelse af, hvordan det må have været at leve musestille om dagen, med mørklagte vinduer og fremmede.

De dagbøger, hun skrev, ligger i nogle vitriner under den sidste del af audioturen. Læg mærke til de forskellige håndskrifter. Anne Franks dagbog giver et personligt indblik i livet i skjul, hendes tanker og følelser – også for Peter van Pels. Anne genskrev i maj 1944 første del af sin dagbog til december 1942, som hun ville udgive efter krigen. Det markante er, at der er forskelle mellem de to versioner, især i forhold til hendes forelskelse og hendes mor.

Museet sidste sal indeholder fotografier og genstande, der supplerer Anne Franks historie og holocaust. Museumbesøget er en rørende oplevelse, der bidrager til at bevare mindet om en mørk periode i verdenshistorien.

Adresse: Westermarkt 20. www.annefrank.org. Turen varer højst 1 time. Også egnet for børn. Fint cafeteria. // Priser: voksne € 16, børn 10-17 år € 7 (2024), åbent fra kl. 9-22.