Delft

Delft er en velbevaret historisk og malerisk by, hvor det kan føles som om du går rundt i guldalderen. Atmosfæren er fantastisk. Her finder du smalle charmerende kanaler med fine broer, storslåede kirker og Hollands største torv, som er et tegn på at byen havde og stadig har en blomstrende handel. Delft er primært kendt for dets eksklusive håndmalede fajance Royal Delft (Delft porselæn). Delft skal bare opleves, prøves, smages og ses!

Seværdigheder i Delft

Historie

Historisk set spillede Delft en indflydelsesrig rolle i den hollandske guldalder, som har sat sit præg på byen. Her er nogle vigtige datoer i Delfts historie.

1075: Grevskabet Holland og andre fyrstedømmer stiftes.

Efter at have været en landsby i den tidlige middelalder, udviklede Delft sig til en større by, og den 15. april 1246 tildelte grev Willem 2 Delft købstadsrettigheder. Handel og industri blomstrede. 

I 1400-tallet er Holland under det franske burgundiske hertugdømme.

1519: Den tyske kejser Karl 5. erobrer lidt efter lidt alle de hollandske provinser.

I 1536 blev en stor del af byen ødelagt af den store brand.

1555: Karl 5. giver Holland til sin søn Filip 2., som er konge over Spanien. Han er katolsk og protestanterne i Holland modsætter sig.

1568: Adelsmanden Vilhelm den Tavse (Willem de Zwijger) tager kampen op mod det spanske herredømme, hvilket er begyndelsen på firsårskrigen mod Spanien. Pirathæren De Watergeuzen jager spanierne ud af byen Brille i 1572. På det tidspunkt var Delft en af ​​de førende byer i Holland. I oktober 1573 blev et angreb fra spanske styrker afvist i slaget ved Delft.

1579: Under Unionen af Utrecht aftales der fælles politik mod Spanien og dannes Republikken med Vilhelm den Tavse i spidsen.

1595: De første handelsflåder mod øst bliver indledningen til det gyldne århundrede.

1602: Oprettelse af VOC, Vereenigde Oost-Indische Compagnie.

1654: Tordenskraldet fandt sted den 12. oktober 1654, da et krudtlager med over 40 tons sortkrudt eksploderede. Over hundrede mennesker blev dræbt, og tusinder blev såret. En fjerdedel af byens bygninger blev ødelagt. Mindst 500 huse blev stærkt beskadiget, de 200 blev jævnet med jorden.