Teylers Museum

Teylers Museum har en enestående samling af kunst, videnskabelige genstande og historiske artefakter og er kendt for sin betydning som et kulturarvssted. Et besøg værd for dem, der er interesserede i kunst, videnskab og historie.

Teylers Museum Haarlem

Teylers Museum har flere afdelinger, herunder:

1. En videnskabelig afdeling med mineraler, fossiler, masser af gamle instrumenter (telefoner, elektriseringsmaskine, mikroskoper, glober) og videnskabelige bøger.

2. En kunstafdeling: Denne afdeling indeholder en imponerende samling af hollandsk kunst fra det 17. til det 19. århundrede, herunder værker af kunstnere som Rembrandt, Michelangelo og Raphael. Der er også en samling af tegninger og grafiske værker.

3. En historisk afdeling: Her kan du udforske forskellige historiske artefakter og genstande, der spænder over en bred vifte af perioder og kulturer. Gå på opdagelse i dette gamle herskabshus med sine flotte ornamenter og trapper.

Museet blev grundlagt i 1778 som en del af en fond oprettet af Peter Teyler van der Hulst, en velhavende bankmand og filantrop. Hans mål var at fremme kunst og videnskab og give adgang til uddannelse og kultur for offentligheden. Museet blev åbnet for besøgende i 1784 og har siden da udviklet sig til en vigtig institution inden for kunst og videnskab. Det siges at være det ældste museum i Holland.

Adresse: Spaarne 16. Adgang: ca. € 15 (2023). www.teylersmuseum.nl