Scheveningen Strand

Scheveningen er et kvarter i Haag, som ligger ved kysten. Byen har en bred sandstrand, masser af caféer og restauranter på og ved stranden.

Atmosfæren: Hvis du kan lide dynamik og store menneskemængder er området omkring “De Pier” dit sted! Her er mad fra alle kulturer, fra McDonalds til Kurhaus, et turistkontor, turistforretninger, tøjbutikker, og strandbarer, hvor man kan leje liggestole og solskærme flere steder. På Boulevarden er der et casino og en biograf. På molen er der et SkyViewPier-pariserhjul (ca. € 10), kan du prøve en zipline (ca. € 40), og kan du vove et bungeejump-spring (ca. € 100) og er der flere steder, hvor du kan få dig en snack eller læskedrik.

Badning i Scheveningen. Der kan bades vinter og sommer. Man skal gå langt ud før vandet bliver dybere. Hold dog øje med flagene på stranden, der varsler om de forskellige forhold. *Et rødt flag: badning forbudt. *Gult flag: badning er farligt. *Lilla flag: farlige dyr i havet, badning frarådes. *Sort/hvidt flag: Område med vandsport. *Hvidt flag med spørgsmålstegn: et barn er blevet væk. *Grønt flag First Aid: Her kan du få den nødvendige hjælp. *Orange flag: Her må du bade uden oppustelige genstande. *Rødt/gult flag: mellem disse flag kan der bades. Men bare roligt: om sommeren plejer man at kunne bade her uden at der sker noget.

Strande. Zwarte Pad med 10 strandbarer, hver med sin egen vibe. Noorderstrand med en udstrakt og forholdsvis rolig strand og ny indretning. Den mest livlige del ligger ved Kurhaus med masser af barer og aktivitet. Zuiderstrand er den del hvor der surfes. Videre mod syd finder du Kijkduin og Sandmotor med en ny kystsikring.

Den gamle bydel Keizerstraat, shopping og caféer. Dejligt sted at gå tur og mindre turistisk end ved kysten. Gaden befinder sig i området bag statuen af fiskerkvinden.

Havnen. Befinder sig lidt længere mod syd ved de to moler, der strækker sig ud i havet. Simonis er meget kendt for sine friske fisk og måltider, man kan få med hjem. Her er der også mange restauranter. I Eerste Haven (1. havn) ligger der fiskerkuttere) og i Tweede Haven (2. havn) er der mange restauranter og lystbåde. Hvis du får lyst til noget helt ekstremt, kan du prøve en RIB Experience her. Om sommeren arrangeres der sejlture på havet af rederierne Trip og Vrolijk, hvor du kan se Scheveningens skyline og få et indtryk af fiskeriet i Holland. Midt i juni fejres Vlaggetjesdag og kan de første rå sild med løg fås.

Attraktioner i Scheveningen: 1. Legoland Discovery Centre (Strandweg 13K på Boulevarden). 2. Sea Life. 3. Beelden aan Zee, kunstmuseum i klitterne. 4. Naturhistorisk museum Muzee Scheveningen (Neptunusstraat 90). Her lærer du alt om den gamle fiskerlandsbys historie.

Er du vild med Scheveningen er det en god ide at besøge Panorama Mesdag i Haag.

Parkering. I et af de mange P-huse, som er bedst at reservere plads i i forvejen, eller på Zwarte Pad, udendørs i den nordlige del af klitterne. Om sommeren kan det være, at der ikke er flere ledige parkeringspladser efter kl. 10.