Parkering og offentlig transport

Parkering i Rotterdam

Hvis du kommer til Rotterdam i bil, så kan du parkere gratis eller billigt i et af de mange P+R parkeringshuse, og rejse videre med metro eller sporvogn. Husk at gemme dit OV-chipkort for det skal du bruge, når du kører ud.

P&R Alexander (i nordøst), Alexanderlaan 35, 500 p-pladser, til centrum med sporvogn/bus: 17 min.

P&R Kralingse Zoom (i øst), Kralingse Zoom 50, 1525 p-pladser, 8 min.

P&R Meijersplein (i nord), Fairoaksbaan 300, 800 p-pladser, 10 min.

P&R Slinge (i syd), Slinge 73, 880 p-pladser, 12 min.

Der er gadeparkering i Rotterdam, og i hele centrum skal man betale for parkering fra kl. 9-23. Prisen er ca. € 2,50 til € 3,50 pr. time.

Det kan være billigere at stille bilen i en overvåget parkeringshus, hvor man betaler bagefter. Der er stor forskel mellem priserne. Alexandrium Q-park koster € 1,20 i timen i 2020, Oude Haven og Kiphof € 2,07, Erasmusbrug Spido og Museumpark € 2,73, WTC € 3,00, Markthal € 3,40, Lijnbaan og Kruiskade € 3,50, Koopgoot € 3,75, og Wilhelminakade Maastoren € 4,00.

OV-chipkort og turistkort

Det er nemt at komme rundt i Rotterdam, da byen har et omfattende offentligt transportnetværk. Rejser du med offentlig transport i Rotterdam, så skal du bruge OV-chipkort, som du kan bruge til både tog, metro, sporvogn, bus, randstadrail og vandbus. Tag din cykel gratis med ombord.

Skal du kun bruge metro, sporvogn eller bus i under 1 time, så kan du købe [wegwerp] OV-chipkortet ”RET 1 uur” til engangsbrug hos chaufføren. Det udløber 1 time og 1 kvarter efter at du har tjekket ind, og kan ikke genopvurderes. Her finder du et kort over metrolinjerne.

Der findes også OV-chipkort dagkort. Det kan du bruge en hel dag i sporvogn, metro, bus og randstadrail, men de er ikke gyldige i nat- og vandbusser og tog.

Ellers skal du købe et anonymt OV-chipkort før du starter din rejse. Det er ikke registreret i dit navn og kan bruges af flere brugere, bare ikke samtidig. Kortet kan købes i automaterne på metro- og togstationerne. De kan også fås hos supermarkeder, Bruna-boghandler, tobaksbutikker og i lufthavnen. Kortet skal opvurderes online eller ved et af salgsstederne/automaterne. Per tur betaler du et startgebyr på € 0,88 plus et bestemt beløb for hver kilometer, du rejser, ca. € 0,14. Det bliver fratrukket saldoen når du tjekker ind og ud. Skal du med tog, så skal kortets saldo være mindst € 20,00.

For turister er det en god ide med et Rotterdam Welcome Card, fordi brug af det offentlige transport er inkluderet i prisen og tillige får du stor rabat på attraktioner, restauranter og museer i Rotterdam.

En anden mulighed er Tourist Day Ticket, som i Rotterdam og Haag – men ikke i NS-toget. Det kan fås i turistkontorer, hoteller og de fleste stationer og koster omkring € 13,50. På www.touristdayticket.nl finder du yderligere information om kortet.

Rotterdam The Hague Airport

Det er nemt at komme fra og til Rotterdam lufthavn, der ligger 8 km nord for byen, med RET-bus nr. 33. Turen tager ca. 25 min. og kører hver 10. minut fra både lufthavn og hovedbanegård. Billetterne kan købes i bussen eller ved informationsdisken inde i terminalen.