Vandbusser

Vandbussen er en hurtig bådforbindelse mellem Rotterdam og andre byer og attraktioner i nærheden, fx møllerne i Kinderdijk og det historiske Dordrecht. Forvent ingen hyggelige kanaler og købmanshuse, for Rotterdam en en industrihavn med kraner, containerskibe og olieraffinaderier.

Et Hop on Hof off-rabatkort til vandbussen er pengene mere end værd. Du kan stå på og af så meget du vil, og du får adgang til eller rabat på attraktioner og museer i Rotterdam-området, såsom Euromast, Kinderdijk, Maritiem museum, ss Rotterdam og Mariniersmuseum.

Linje 202 sejler til møllerne i Kinderdijk i 32 minutter. Kun om sommeren fra maj til september, afgang fra kl. 10.40 og sidste vandbus tilbage afgår kl. 16. Uden for sæsonen kan du tage vandbus nr. 20 mod Dordrecht, hvor du skifter til ’driehoeksveer’ i Ridderkerk de Schans. Rejsetiden er ca. 45 minutter og er et godt alternativ til bilen. Linje 18 afgår fra Erasmusbroen og sejler til til Katendrecht, hvor ss Rotterdam ligger. Det tager kun 8 minutter. Vandbussen sejler hver halve time fra kl. 07.18. Sidste vandbus afgår kl. 18.10 i weekenden og kl. 22.40 på arbejdsdage. Her kan du også overveje at tage en vandtaxa.

Praktisk information

Billetter kan købes i forvejen som e-ticket, eller kun kontant om bord.

Pris: Hop on Hof off dagpas: voksne € 13,00, børn 4-11 år og pensionerede € 9,50.

Pris i 2020: enkeltbillet Kinderdijk og Dordrecht: € voksne 4,00, børn 4-11 år og pensionerede € 2,00.

Pris: enkeltbillet ss Rotterdam: € 1,00.

Se deres hjemmeside for ruteplanen: www.waterbus.nl