Rotterdam Zoo

Blijdorp, Rotterdam Zoo, Blijdorplaan 8

Diergaarde Blijdorp, også kendt som Rotterdam Zoo, flyttede til denne beliggenhed i Rotterdam lige før anden verdenskrig. Den er opdelt i tre hovedtemaer, Asien, Amerika og Afrika, men der er også dyr fra Europa og Australien. Zooen består af en ældre afdeling (Rivièrahal-siden) og et nyt område på den anden side af jernbanen, hvor temaet Amerika ligger (Oceanium-siden) og det største akvarium i Holland. Oceanium er en fantastisk indendørs udstilling med 5 udendørs anlæg til. Der er klipper, søpapegøjer, rovfisk, søanemoner, krabber, blæksprutter, koralrev, muræner og piranhaer. I den runde glastunnel bliver du mødt af hajer og rokker, der svømmer forbi på en arms afstand. Dyrene kan ses mest muligt i deres naturlige levesteder. Alt er gennemført ned til mindste detalje.

Dyrehaven har en smuk indendørs sommerfugleparadis, en tropisk regnskov og udendørs og indendørs legepladser til børn.

Zooen styrer de europæiske avlssamarbejder for asiatiske elefanter, røde pandaer og tre underarter af kronduer, så der er gjort meget for alle disse arter i parken. Hvis man vil se en zoo med fede og medlevende udstillinger, samt organiserede temaer og spændene dyr, så er det helt klart Rotterdam Zoo man skal besøge. Afsæt lang tid til et besøg, da haven og biodiversiteten er enorm.

Praktisk information

Dyrehaven har to indgange: Er man til fods i Rotterdam, tager man den på Van Aerssenlaan 49. Er man i bil, er den nye indgang på Blijdorplaan lettere pga. parkering.

Åbningstider: sommertid kl. 9-18, vintertid kl. 9-17.

  • Har man årskort til København Zoo kommer man også gratis ind i Diergaarde Blijdorp.

Afstand til: Hovedbanegården Rotterdam Centraal (1,1 km)