Euromast

Euromast, Parkhaven 20

Euromast,  Hollands højeste tilgængelige tårn, er en væsentlig del af byens skyline. Herfra har du en fantastisk udsigt over metropolen Rotterdam. Det blev bygget i 1960 og måler 185 meter. På 30 sekunder suser en elevator op til ca. 100 meters højde. Kun deltagere af Trappeløbet kunne engang tage de 589 trapper op. Platformen giver dig en betagende udsigt over byen og havnen. Her er der også en restaurant og to hotelværelser.

Du får en unik oplevelse med Euroscoop, en roterende elevator med vinduer hele vejen rundt, der bringer dig op til 185 meters højde. Hvis vejret er klart, kan du se helt op til 80 km, og om aftenen kommer stjernerne til live. Et besøg til Euromast er virkelig et must, når du er i Rotterdam.

Abseil – Dem, der har nerver af stål, kan abseile/rappellere eller fire sig ned fra platformen. Udvid din horisont, overskrid grænsen, giv dig selv et adrenalinboost og bliv en erfaring rigere. Hvis du tør. I abseil-sæsonen kan du få et kick fra 100 meters højde hver weekend. Klatr over rækværket, og tag tovet ned. Den højeste abseilattraktion i Europa!

Konstruktion – Euromast er lavet af væbnet beton, har en diameter på 9 meter og 30 cm tykke mure. Funderingen er en betonblok på 1.900 tons, hvilket øger stabiliteten ved at holde tyngdepunktet så lavt muligt. Udkigsplatformen er fremstillet af stål er oppe på 96 meter højde og vejer 240 tons. Det blev bygget ved foden af tårnet og hejset op på 5 dage.

Kidsclub – Om søndagen og onsdag og lørdag i skoleferierne arrangerer Euromast Kidsclub masser af gratis aktiviteter for børn i restaurant Deli under Euromast. Lav din egen heltekåbe, deltag i hollandske spil, byg din egen Euromast eller prøv at finde Ziza, Rox og Nomnom.

Parkering og tilgængelighed

Parkering: Der er parkeringsmuligheder ved tårnet. Pris i 2020: € 10,25 for voksne, € 9,25 for 65+, € 6,75 for børn fra 4-11 år.

Afstand til: Kunsthal (1 km), broen Erasmusbrug (1,9 km), Pandekagebåden (40 m), Sømandskirken (750 m).