Corrie Ten Boomhuis

Corrie Ten Boomhuis er et museum og et mindested, som er dedikeret til at ære livet og arbejdet af Corrie og hendes familie, der var kendt for deres modstand mod nazisternes besættelse af Holland under Anden Verdenskrig og for deres hjælp til jøder og andre forfulgte grupper.

Corrie ten Boom var en hollandsk kristen, der, sammen med sin familie, skjulte jøder og modstandsfolk i deres hjem under besættelsen. Familien blev dog arresteret af nazisterne i 1944 og sendt til koncentrationslejre. Corrie var den eneste overlevende i hendes familie og fortsatte efter krigen med at rejse og fortælle om sine oplevelser under krigen.

I museet lærer du mere om deres modstand mod nazisternes undertrykkelse. Du kan se de hemmelige rum, hvor de skjulte folk – 6 af dem overlevede – samt personlige genstande og fotografier. Museet indeholder også en udstilling om holocaust og menneskerettigheder.

Museet og mindecenteret er tjener som en vigtig påmindelse om det mod og den medmenneskelighed, der blev udvist af Corrie ten Boom og hendes familie under en af de mest dystre perioder i verdenshistorien. Det er et sted for refleksion og erindring og minder os om vigtigheden af at beskytte menneskerettigheder og bekæmpe intolerance og undertrykkelse.

Adresse: Barteljorisstraat 19. Rundvisning på engelsk og tysk. Book her: www.corrietenboom.com.