Molen De Valk

Det eneste bymøllebolig i Nederlandene, som er blevet gemt fra tidlige tider, gengiver atmosfæren for ca. 100 år siden. Vingerne drejer ofte i vinden, og fra rundgangen er der en flot udsigt over Leiden.

I stuen var der køkkener, stuer og en hestestald. På første og anden etage soveværelser, mens tredje sal tjente som lager. Møllebedriften startede først på 4. sal helt op til toppen på 29 meters højde.

Inde i møllen kan du se en film om historien (på engelsk og tysk) af møllerne i Leiden, deres udvikling og drift. Der er mange gamle genstande med tekster, der forklarer, hvad det er, der vises. Mølle De Valk får over 25 tusind besøgende om året og er virkelig et besøg værd.

Møllemuseum De Valk har hele syv etager og er ikke let at overse, når man er i Leiden. I 1600-tallet talte Leidens volde 19 vindmøller, for jo højere de blev placeret, desto mere vind de fangede. De er desværre alle gået tabt, undtagen tårnmøllen De Valk, som blev bygget på næsten tre måneder i 1743. Under anden verdenskrig blev møllen brugt som udkigspost og alle trædelene fjernet fordi de skulle bruges til at varme husene. Indtil 1966 blev der malet korn og efter ejeren Willem van Rhijn døde blev møllen et museum i 1966.

Praktisk information:

Adresse: 2e Binnenvestgracht 1, www.molenmuseumdevalk.nl

Åbent ti-lø kl. 10-17, sø 13-17. Ikke tilgængelig for kørestole.

Priser i 2020: voksne € 5, børn 6-15 år € 2,50