Maasvlakte

Maasvlakte 1, som består af et havne-og industriområde med raffinaderier, olietanke, elproduktion og containeroplagring, samt et tilgrænsende depot for forurenet slam, blev bygget i 60’erne. I forlængelse heraf ligger Maasvlakte 2 er et kæmpeprojekt, der indtil 2030 vil skabe en helt ny containerhavn lige ud til Nordsøen. Det ligger vest for det eksisterende Maasvlakte-erhvervsområde og anlægges med over 450 millioner kubikmeter sand met et areal på 1000 hektar til støtte for Rotterdam havns fortsatte vækst som hovedhavn. Den har en dybde på over 20 meter, så de store containerskibe let kan lægge til.

A.P. Møller-Mærsks havneoperatør APM Terminals var det første selskab, der drev en containerterminal på havnens nye areal. Virksomheden har adgang til en terminal met et areal på 167 hektar og en har en kapacitet på op til 4,5 mio. TEU (20 fods containerenheder).

Pioneering Spirit

Informationscenter FutureLand

I FutureLand får du alt at vide om Maasvlakte. Der vises forskellige film om anlæggelsen, 360 grader og med VR. Der er også et vandfilmteater! Anbefalet alder fra 12 år. Gratis adgang.

Du kan også tage en times bådtur, hvor du sejler forbi enorme containerskibe og kolossale kraner, og føler dig meget lille – også tilgængelig for kørestole. Åbent ti-sø kl. 10-17. Priser ca. € 10-13.

FutureLand Express bustur varer 75 minutter. Sproget er hollandsk med engelske og tyske factsheets/audiotur via mobiltelefon. Priser ca. € 9.

Adresse: FutureLand, Havnenummer 8360, Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte Rotterdam.


Der er også dejlige badestrande (Maasvlaktestrand), og dykke- og fiskemuligheder i søen Oostvoornsemeer.