Utrechts Archief

Et arkiv lyder måske kedeligt, men dette arkiv er alt andet end det. Her skal du bruge alle dine sanser. Utrechts historie kommer til live i studiesalen, hvor historiske figurer dukker op og tager dig med på en spændende rejse gennem arkivet. Stift bekendtskab med mølleren i mølle De Ster, den første arkivar og forfatter Belle van Zuylen. Se, duft og mærk, hvad der sker i et levende arkiv.

Fortsæt rejsen gennem den munkenes tidligere spiselokale i Pauluskirken og oplev hvordan Utrecht udviklede sig fra romersk lejrsted til en ultramoderne by. Opdag mere om byens religiøse og spirituelle samfund. Indbyggerne er rigtig gode til at holde fester og det kan ses.

Sæt dig ind i kusken og få en tur gennem byen i 1700-tallet. Den ryster frem og tilbage over de gamle ujævne brosten, og på din rejse projiceres der typiske scener som fx fredsforhandlingerne op Drift, festerne i slot Amerongen og drikkeorgier i en kro.

Der er fængselsrum, du kan gå på opdagelse i og mærke, hvordan det er at være indespærret.

Se udklip, billeder, tegninger, kort, plakater fra det historiske Utrecht og filmbilleder. Her opbevares det bevis, hvormed Utrecht for ca. 900 år siden fik sine byrettigheder. I arkivet finder du også en afskrift fra 1307, et vidimus, det ældste papir fra Paulus-abbedis arkiver, som var et benediktinerabbedi stiftet i Hamburgerstraat omkring år 1050. Klosterets gamle mure kan stadig ses under arkivet. Fra 1500-tallet til år 2000 havde domstolen i Utrecht sæde i bygningen.

Praktisk information

Åbent: ti-fr kl. 10-17, lø-sø kl. 12.30-17.

Priser i 2020: € 2,50 for voksne, gratis for børn og studerende.

Se hjemmesiden: https://hetutrechtsarchief.nl.

Adresse: Hamburgerstraat 28.

Afstand til: Domkirken 270 m, Spoorwegmuseum 680 m.