Vermeer Center

Vermeer-centret er et informationscenter dedikeret til maleren Johannes Vermeer (1632-1675), som viser reproduktioner af alle hans 37 malerier. Vermeer var en talentfuld kunstmaler, som levede hele sit liv i Delft i den hollandske guldalder. Han var specialiseret i interiørscener fra middelklassens liv. Besøg hans atelier og få mere at vide om hans liv, teknikker og skjulte kærlighedsbeskeder i malerierne.

Besøget starter i kælderen med film om Delft og Vermeers oeuvre. Den viser de historiske begivenheder i Delft i 1600-tallet. Multitouch-bordet giver dig et indblik i Vermeers liv, vennekreds, vigtige steder i Delft og Sankt Lukasgildet. I atelieret kan du lære mere om fremstilling af pigmenter, perspektiv og lys i hans værker. Leg med camera obskura-kassen og træd ind i et af hans malerier. På øverste etage er der en udstilling om hans arbejdsmetoder, hvor besøgende kan følge med i hele processen om restaureringen af “kvinde i blåt”.

Børn kan finde vej gennem centret og løse sjove opgaver (på hollandsk, tysk, fransk og engelsk).

Centret er ikke beliggende i det hus, hvor Johannes Vermeer boede, men ligger på samme vej. Bygningen husede i sin tid Sankt Lukasgildet, som Vermeer blev leder for i 1662.

Praktisk information:

Adresse: Voldersgracht 21, Delft, www.vermeerdelft.nl

Åbent: ma-sø kl. 10-17.

Priser i 2020: voksne € 10, 12-17 år € 6.

Tilgængelig for kørestole.

Parkering: Parkeergarage Markt (5 min.), Parkeergarage Phoenixstraat (6 min.) //Der er 12 minutters gang til stationen.

Tekst og forklaring på hollandsk og engelsk. //Audioturen fås gratis på hollandsk, engelsk, fransk, tysk, spansk, italiensk, kinesisk og japansk.